Колко пари се изкарват на студентска бригада в САЩ?

WAT в Америка

Всяка година става все по-полулярно заминаването на бригада. Една много предпочитана дестинация от българските студенти е САЩ и то поради не една или две причини, като цяло всяка бригада носи със себе си много силни усещания. Освен парите, които се изкарват, а те не са малко се създават много приятелства и най-вече се трупа опит, който помага за развитието на кариерата например. По данни за последния сезон е имало повече от 6000 студента на бригада в Америка, а процента на тези получили отказ за виза е много малък. Това обнадеждава все повече млади хора да търсят възможности зад граница. За да има успех заминаването на всеки студент трябва да бъде добре организирано, като най – важна е дестинацията, която ще се избере. Повечето проучват всеки детайл предварително и дори успяват да си осигурят и втора работа, това разбира се е плюс защото така и парите, които вземат накрая са двойно. Най – добре е да разпитате ваши приятели, близки, които вече са били на бригада и имат вече експириънс с организирането и ще ви помогнат.

Къде е по-добре голям или малък град?

По принцип студентите прибързано вземат решение да заминат в някой голям град. Това не е лошо, но там вие получавате работа в развита фирма и до такава степен се задълбочавате в работата си, за да докажете уменията си сред всички и да изпъкнете, защото конкуренцията е голяма, че накрая става така, че нямате време за допълнителна работа. А това е ключът към големите пари. Има и студенти, които осъзнават това и вземат по – доброто решение, ориентират се към малки градове, където всички се познават и подават ръка на студентите и по този начин им осигуряват втора и дори трета работа в зависимост от възможностите и условията. Много студенти, които тепърва ще се занимават с бригада започват да разпитват и се чудят коя е най-подходящата дестинация. Има два типа студенти, тези които отиват предимно за изживяването и такива отивайки за изкарване на солидна сума пари.

За първия тип – авантюристите най – предпочитатани се оказват следните дестинации: Бостън, Ню Йорк, Флорида, Калифорния. Тези места предоставят изключително преживяване с многото си атракциони.

Втория тип – именно тези, които отиват с ясната цел да спестят всеки изкаран долар. Последните години се открои една дестинация – Аляска. В периода на 2003-2004 година тази дестинация се превърна в хит сред българските студенти, поради доброто заплащане. Работи се предимно в рибните фабрики, а и винаги се открива възжмосност за втора работа в хотелиерския или ресторантъорския бизнес.

С каква професия колко се изкарва?

Мненията и предложенията са много за това къде и как да работиш. Средното заплащане е около от 8 до13 долара на час. Ако искате да изкарате повече пари много внимателно разгледайте предложената ви работна оферта за колко часова работна седмица става дума. Причината е, че 40 часовата работна седмица е малко и ако не успеете да си намерите втора работа ще се променят плановете ви за плануваните спестявания.  Най-добрия вариант е работата при която има и бакшиши. Мненията по  интернет форуми и блогове сочат, че сервитьорството е много предочитана професия. Заплащането е около 2 долара на час, но пък за сметка на това бакшишите компенсират голямата разлика. В Америка е прието върху сметката на всеки клиент да се добавя бакшиш на стойност 10% от сметката, а това си е доста добър доход. А ти какво мислиш, ще пропуснеш ли това лято да се разцепиш в USA ?

2 Comments

  1. Prevoda na „experience“ na bulgarski e „opit“. Po kratka duma. Napravete usilie ( ili za po jasno „effort“) da pisheshete s bulgarski dumi kato pishete na Bulgarski. Jalko, mnogo jalko…

  2. Здравейте,бригадири.Предлагаме на вашето внимание и по-специално на онези от вас ,които са избрали САЩ и регион Чикаго за студентска бригада,могат да се свържат с нас чрез Скайп /pet_vet1/.Ние сме официално регистрирана таксиметрова компания,изцяло с българско ръководство и собственност , организираме посрещане и помощ при настаняване от летището в Чикаго.Бихме могли да ви бъдеме изключително полезни и от полза.Wisconsin Dells e най-добрите дестинации и ние изцяло обслужваме тази ерия.За повече въпроси и инфо можете да се свържете с нас.Успех.

Comments are closed